rozhovor

Dnes odpovídá...
Bez čeho se neobejde cesta k úspěchu? Marian Jelínek vystoupí na Vánočním setkání členů CAFIN

Marian Jelínek je hokejový trenér a osobní kouč. Je autorem několika úspěšných knih o lidské motivaci. Do povědomí veřejnosti se však zapsal díky své desetileté spolupráci s Jaromírem Jágrem.  Co je podle něho skutečným motorem lidské snahy? V čem nám mohou v životě být inspirací východní kultury?
Marian Jelínek bude exkluzivním hostem Vánočního setkání členů CAFIN, které se uskuteční 6.12.2016 v GALERII KAVÁRNY LOUVRE a my Vám přinášíme krátký rozhovor.

Nemáte rád slovo motivace. Co tedy chápete jako motor lidské snahy?

 

Podle mého největší energií člověka je láska! Emoce, emoční vazba, vášeň, touha…

 

Myslíte si, že současné školství dostatečně podporuje naše děti v tom, aby si dovedly najít, to co je skutečně bude v životě bavit?

 

Nevím, nepracuji ve školství, ale jsem rodič a myslím si, že často rodiče tuto spoluzodpovědnost předávají pouze na školu. 

 

Inspiraci pro svou práci kouče jste odjel načerpat do čínského kláštera. Co zajímavého jste se tam o lidské mysli naučil?

 

Bylo toho hodně, asi na to nemáme prostor, ale o jednu věc se podělím: Blízkost a uvědomění si smrti, což by nás paradoxně mělo energetizovat k životu. Právě proto je třeba vytěžit z každého dne maximum!

 

O Asiatech se ví, že jsou velice pracovití a díky tomu i často úspěšnější než Evropané, ať už ve sportu či v businessu. Je to tím, že v sobě dovedou najít více síly než Evropané?

 

Myslím si, že zatím nepodlehli „nemocem“ z blahobytu. Navíc vnímal jsem tam, že smysl života vidí v jiných věcech než „tuctový“ Evropan.

 

10 let jste působil jako osobní kouč Jaromíra Jágra. Všichni ho známe jako skvělého hokejistu, který na sobě dokáže tvrdě pracovat, a tak mě zajímá, zda nám můžete prozradit také nějaké jeho „slabiny“? Pokud tedy vůbec jsou…

 

To je nevděčná otázka! Je to ikona národa a ta slabiny přeci nemá J?! Víte, to co považuje jeden za slabinu, může být pro jiného silnou stránkou, ale obecně z těch klasických věcí v roli hokejisty jich u něj moc nenajdete.

 

Děkuji za rozhovor a těším se na viděnou na Vánočním setkání,

Lenka Písařovicová

Další zprávy z této kategorie