zajímavost

Vůdce českého cateringu radí soustředit pozornost na co, to chceme

Sanjiv Suri vyrůstal v Indii, kde musel se svými rodiči vyžít s průměrně 40 dolary na měsíc. Dnes vede téměr půlmiliardový cateringový byznys a polovinu zisků z podnikání dává na charitu.

Sanjiv Suri přijel v roce 1991 do České republiky se svojí tehdejší přítelkyní a 100 tisíci korunami v kapse. Otevřel kavárnu v Národním muzeu, později na Betlémském náměstí vytvořil restauraci v Zátiší, kterou lze navštívit i dnes. Uchytil se tam koncept tzv. fine dining - důraz na čerstvé jídlo, časté obměňování jídelního lístku, vybrané, ale dostupné nápoje. Zákazníků přibývalo, i když se ceny zdražovaly. Tak se vytvořila fine dining skupina Zátiší Group. Sám Sanjiv Suri jako základní kámen úspěchu radí soustředit svou pozornost na to, co chceme a ignorovat to, co nechceme a negativní myšlenky. Silná změna pak bude nasnadě.

Další zprávy z této kategorie