článek

Dlouho očekávaný prodej Time Warner je transakcí roku, zasáhne i českou mediální scénu

Očekávané spojení telekomunikačního giganta AT&T a mediálního kolosu Time Warner je na světě. Obě společnosti potvrdily, že Time Warner se stane součástí AT&T za 85,4 miliardy dolarů. Po započítání dluhu Time Warner se výše transakce vyšplhá na 108,7 miliardy dolarů, aktuální tržní kapitalizace společnosti je přitom kolem 70 miliard dolarů.

„K dohodě jsme dospěli velmi rychle, vidíme unikátní potenciál ve svatbě našich podniků,“ uvedli šéfové obou firem Randall Stephenson (AT&T) a Jeffrey Bewkes (Time Warner). Důvodem pak je předpokládaný vývoj na trhu. „Asi před rokem jsme se začali bavit o budoucnosti a o tom, že spojení může být nejlepším krokem k tomu, jak zůstat konkurenceschopnými,“ prohlásil Stephenson.

Výsledný podnik bude mít při stávajících cenách tržní kapitalizaci až 300 miliard dolarů. Transakci budou ještě posuzovat americké antimonopolní úřady, patrně až do konce příštího roku. K případnému spojení se vyjádřil i republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump. „Moje vláda by takovou transakci neschválila,“ uvedl Trump při projevu v Gettysburgu.

 

 

Další zprávy z této kategorie